una de mis recetas favoritas de la gastronomia britanica y que increiblemente no incluye papas es el Crumble. normalmente se come en navidad pero yo me decidi a hacerlo a mitad de año porque nosotros no tenemos estaciones y hacemos las cosas cuando queremos, es parte de ser venezolano.
adjunto la receta porque asi fue que la consegui...
STRAWBERRY CRUMBLE
4 1/2 tbsp. cold unsalted butter, cut into sm. pieces
1 (20 oz.) pkg. frozen whole unsweetened strawberries
3/4 c. slivered almonds
1/2 c. packed light brown sugar
Pinch ground cinnamon
Pinch ground nutmeg
3/4 c. unseasoned bread crumbs
Preheat oven to 400 degrees. Grease 8"x8"x2" baking dish with 1/2 tablespoon of the butter; set aside.
Place unopened package of strawberries in bowl of hot water to defrost. When thoroughly thawed, remove berries from package and drain thoroughly. Put almonds, sugar, cinnamon and nutmeg in food processor or blender and chop roughly. Pour into medium size bowl and stir in bread crumbs. Put drained strawberries and 1/2 cup of dry mixture in prepared baking dish and mix lightly. Add remaining butter to remaining dry mixture and blend gently; spread evenly over strawberries.
Bake about 20 minutes. Remove crumble from oven and if desired place under preheated broiler to brown crust (about 3 minutes). Allow to stand 5 to 10 minutes before serving. Makes 4 servings. Nutrients: 324 calories, 2.7 grams protein, 17.6 grams fat, 34.9 mg cholesterol, 4.7 grams fiber, 32.2 mg sodium.
debo decir, que utilice un sobre de custard para hacer en 5 mins...es como utilizar una chuleta ne un examen, pero fue solo para una parte de la elaboracion
No hay comentarios:
Publicar un comentario